Een goede prestatie neerzetten, het uiterste van het lichaam vergen en het onderste uit de kan halen is een eigenschap die elke sporter heeft. Pijn is tijdelijk, glorie duurt voor eeuwig zegt het spreekwoord maar soms gebeurt het wel eens dat pijn niet zo tijdelijk is. Opiaten zijn niet altijd een oplossing en vaak staan ze op de zwarte lijst voor sporters.
Daarom is het misschien wel wijs om eens te bekijken wat CBD kan doen voor sportievelingen die te kampen hebben met blessures en andere ongemakken die te wijten zijn aan hun sport.

Wat is CBD

Cannabidiol is, naast talloze belangrijke terpenen die de plant bevat, één van de cannabinoïden die voorkomen in de cannabis- en de hennepplant. Deze stof heeft als eigenschap dat ze pijnstillend werkt, ontstekingsremmend en het hele immuunsysteem in balans brengt. Samen met THC, de psychoactieve stof waardoor o.a. cannabis verboden is, vormen zij de meest bekende stoffen van de plant.

CBD-olie en sport

Sporters die geblesseerd zijn en pijn lijden krijgen meestal opiaten voorgeschreven die ontstekingsremmend werken, spierontspannend en pijnstillend. Deze middelen zijn niet zonder gevaar en als je de bijsluiter goed leest ga je zien dat de bijwerkingen soms ernstige klachten veroorzaken.

De niet verslavende, 100% natuurlijke en veilige CBD-olie is hier een uitstekend alternatief. De professionele sportbonden keuren het gebruik nog steeds af maar dat komt vooral omdat zij zich nog niet voldoende verdiept hebben in de materie en de werking van medicinale cannabis nog steeds niet naar waarde kunnen schatten.

Sporters die al lange tijd CBD-olie nemen zweren erbij dat het hun prestaties verbetert, faalangst wegneemt, het herstel bevordert en traumatische letsels helpt voorkomen.

Grote namen in verschillende sporttakken, zoals o.a. Amy Van Dyken die zes maal olympisch kampioene zwemmen is en Liz Carmouche, een kampioene in Martial Arts, zweren bij het gebruik van cannabis als het gaat om sneller te herstellen van een blessure. Ook zijn zij er rotsvast van overtuigd dat het hen helpt om het strakke en loodzware oefenschema van de topsport aan te kunnen.

Is CBD-olie legaal in de sport

In wedstrijdverband is cannabis sowieso verboden maar dan vooral om het THC gehalte. Wanneer je als sporter graag een jointje opsteekt om te relaxen na een wedstrijd moet je weten dat deze stof nog tot een maand na gebruik aftekent bij een bloedproef.
Wanneer jouw partner of vrienden blowen is de kans groot dat er sporen van de psychoactieve stof van de plant gevonden worden maar het is weinig waarschijnlijk dat je hiermee de drempel van 150ng/ml zal overschrijden en positief zult scoren in een dopingtest.
Indien je enkel CBD-olie gebruikt is er geen enkel probleem omdat dit werd toegestaan sinds januari 2018. Deze olie kan ook sporen van THC bevatten dus het is aangeraden om, wanneer je ze koopt, er zeker van te zijn dat de toegelaten hoeveelheid, 0.2% niet wordt overschreden.
Wat ook belangrijk is, is dat de olie 100% biologisch is en dus zonder pesticiden.

Wat is de werking van CBD op het menselijk lichaam

Zoals hierboven reeds aangehaald werd staat cannabis en CBD-olie bekend om zijn pijnstillende, ontstekingsremmende en relaxerende werking. Dit is mogelijk omdat het menselijk lichaam een eigen cannabinoïdensysteem heeft, en hiermee de juiste receptoren heeft om de geneeskrachtige componenten op te nemen en door te sturen naar de hersenen en het zenuwstelsel. Omdat het percentage aan THC, de psychoactieve stof van cannabis die niet te vinden is in de hennepplant, maximaal 0.2% bedraagt, wordt men niet high of stoned bij het nemen van de druppels.

Wat zijn de bijwerkingen en zijn ze nadelig tijdens het sporten

Het gebruik van CBD-olie geeft nauwelijks tot geen bijwerkingen. In sommige gevallen, en dat hangt uiteraard af van persoon tot persoon, kan diarree en lichte misselijkheid tijdelijk een stoorzender zijn. Indien je deze symptomen krijgt is het voldoende om een paar dagen te stoppen met de druppels en kun je daarna terug voorzichtig beginnen opbouwen. Andere bijwerkingen zijn er niet en ook al lees je her en der dat het gebruik van cannabis het korte termijn geheugen aantast, angsten wegneemt met alle risico’s van dien, met CBD-olie is daar geen enkel gevaar toe.

CBD capsules kopen

CBD olie is 100% natuurlijk zonder chemische stoffen of nadelige bijwerkingen. Voor sporters zijn CBD capsules ideaal. Makkelijk te doseren en mee te nemen. CBD capsules van bijvoorbeeld de Scandinavische CBD olie Nordic Oil is een juiste keuze. Deze CBD capsules hebben de juiste kwaliteit-prijs verhouding.

Samenvatting

Het gebruik van CBD-olie tijdens het sporten is toegestaan als het percentage aan THC niet overschreden wordt. Men koop het best de olie bij een betrouwbaar bedrijf die kan garanderen dat het om 100% natuurlijke en organische geteelde cannabis of hennep gaat. Bij diarree of misselijkheid na het innemen van de druppels wacht je best een paar dagen vooraleer je opnieuw van start gaat met het nemen van de CBD-olie. Het product is niet verslavend en je kunt er nooit high of stoned door worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *