Wanneer het onderbewuste zich bedreigd voelt, ook al bestaat er geen reële bedreiging, stuurt het signalen naar de hersenen en komen er angst- en/of paniekgevoelens naar boven. Angst voelen wanneer er geen gevaar is die regelmatig zomaar opdoemt uit het niets, is een psychische aandoening die, wanneer je er niets aan doet, heel je leven kan gaan beheersen.
Mensen met een angststoornis zoeken vaak hulp bij de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Naast praattherapie biedt deze zorg vaak ook medicatie aan die, wanneer je niet oplet, verslavend werkt en je helemaal afhankelijk maakt aan deze pillen.
CBD kan een natuurlijk hulpmiddel zijn voor wie last heeft van een angststoornis. Omdat het niet verslavend werkt, geen psychoactieve stoffen bevat en geen bijwerkingen heeft is dit zeker een middel om in overweging te nemen.

Gezondheid

Wat is CBD

Cannabidiol is één van de ontelbare cannabinoïden die de cannabisplant rijk is. Samen met THC, de psychoactieve stof die verboden is omdat het high of stond maakt, is dit het meest gekende stofje uit de plant waarvan wetenschappelijk aangetoond werd dat ze mee verantwoordelijk zijn voor de geneeskracht van cannabis. Ook de industrieel geteelde hennep bevat deze stof maar THC kan je enkel terugvinden in de cannabisplant. Omdat ons lichaam een eigen cannabinoïde systeem heeft, heeft elk mens de juiste receptoren om deze stoffen op te nemen.

Wat is een angststoornis

Niet iedereen die nu en dan angst voelt moet zich zorgen maken dat er psychisch iets niet in orde is. Je kunt bang zijn voor spinnen of muizen, voor donder of inbrekers en dat is heel normaal. Wanneer echter de angst voor iets je niet loslaat, of je krijgt paniekaanvallen zonder aantoonbare oorzaak die steeds weer blijven terugkomen kun je spreken over een angststoornis. Er bestaan verschillende soorten angststoornissen en elk hebben ze hun eigen symptomen.
Volwassenen die in hun kindertijd een trauma opliepen en niet de juiste hulp kregen, kunnen op eender welk moment verrast worden door een paniekaanval. Op dat moment is er geen reële bedreiging maar het zou best kunnen dat hun onderbewuste iets registreert waardoor het in alarm-modus gaat. Wanneer die angst jouw leven gaat bepalen en je op de duur angstig wordt voor de angst is het hoog tijd om in te grijpen.

Wat is de werking op het menselijk lichaam.

CBD heeft een aantal geneeskrachtige eigenschappen die meteen opgenomen worden in het lichaam. Het werkt ontstekingsremmend, spierontspannend, relaxerend, pijnstillend enz. Deze vier kenmerken werken helend wanneer het gaat om angst- en paniekaanvallen en geven precies wat iemand met een angststoornis nodig heeft. Omdat dit product niet verslavend werkt, geen sufheid veroorzaakt en volledig natuurlijk is, bestaat er geen enkel gevaar bij inname. Ook is overdosering niet mogelijk, er is in heel de geschiedenis nog nooit iemand overleden aan het gebruik van cannabis. Het is wel belangrijk om olie te kopen die gegarandeerd zuiver en biologisch is. Olie van bestraalde cannabis of planten die behandeld zijn met pesticiden kun je beter vermijden.

Wat zijn de bijwerkingen

Vermits het hier over een 100% natuurlijk product gaat, zijn er maar heel zelden bijwerkingen. Sommige patiënten kunnen tijdelijk last krijgen van diarree of constipatie, lichte hoofdpijn of misselijkheid maar dit komt slechts in een verwaarloosbaar percentage voor. De meeste mensen die cannabisolie nemen hebben helemaal nergens last van en gebeurt het toch is het van heel tijdelijke aard.
Het is dan een kwestie van een paar dagen te stoppen en daarna terug beginnen met een kleine dosis die je dan kunt opbouwen naargelang jouw lichaam het aangeeft.

Samenvatting: alle feiten op een rijtje

Cannabidiol werkt tegen angststoornis en paniekaanvallen omdat het cannabinoïden afgeeft in het lichaam aan de receptoren van het eigen cannabinoïdesysteem. Het werkt relaxerend en spierontspannend zodat angsten sneller verdwijnen en overdosering is absoluut onmogelijk. Cannabis olie koop je best bij een betrouwbare zaak waar mensen met kennis van zaken, jou wegwijs kunnen maken over de precieze werking en dosering.

Tip: CBD voor angststoornis

Kijk voor nog meer informatie over cbd voor angstoornis, sociale angstoornis, symptomen en andere informatie op Hemppedia.org
Hemppedia.org is een zeer informatieve website over CBD olie (beschikbaar in verschillende talen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *