Wetgeving omtrent CBD producten

De wet in Nederland is dat iedereen hennep mag verbouwen, indien de gewassen uitsluitend dienen voor het vervaardigen van vezels. Ook mag men zaden van de hennepplant kweken maar enkel met de bedoeling om ze te gebruiken als zaaigoed voor planten die vezels gaan voortbrengen. De bloemen en bladeren mogen niet geoogst worden, want dit valt dan weer onder de strafwet. Ook CBD mag niet vervaardigd worden in Nederland mits men natuurlijk vrijstelling heeft op de Opiumwet.

De verkoop van CBD is enkel volledig legaal;

  • Indien het product minder dan 0.05% van de psychoactieve stof THC bevat.
  • Productie komt van de industriele hennepplant toegestaan binnen de EU.

De olie die vervaardigd wordt uit de hennepplant haalt dit percentage meestal niet en mag dus ongestraft verhandeld en gebruikt worden als voedingssupplement, net zoals vitamines die ondersteunend werken voor het lichaam. De mededeling dat de olie, crèmes of andere CBD producten helend of geneeskrachtig werken mag bij wet nergens vermeld worden aangezien het misleidend is.

According to the Opium law in the Netherlands22, CBD oil is tolerated as a herbal product and can be legally sold and consumed if it is extracted from EU hemp, containing 0,05% of THC or less.

Wat geproduceerd wordt uit de cannabis- of wietplant is alsnog verboden omdat deze een hogere concentratie aan THC bevat. Maar ook al ligt de prioriteit bij de politiediensten voor deze producten niet meer zo hoog, het vervaardigen en gebruiken wordt in principe nog altijd bestraft.

CBD olie keurmerk in Nederland?

In Nederland is het CAN(Cannabinoïden Adviesbureau Nederland) in Amsterdam hard bezig om een speciaal keurmerk voor CBD producten te ontwikkelen. Om zo de kwaliteit te waarborgen. Lees hier meer.

CBD olie België legaal?

Is CBD legaal in België? Het kopen en verkopen van producten met CBD is in België tot op dit moment niet legaal. Het is net als in vele andere landen een ”grijs gebied”. Toch zijn er in het centrum van o.a. Brussel en Antwerpen toch een aantal CBD olie shops. De wetgeving in België voor CBD loopt achter op alle andere Europese landen. De CBD-shops of legale cannabiswinkels overtreden de wet wanneer zij voedingssupplementen verkopen met cannabis of CBD, ook al is het THC minder dan 0,2%.

Lees meer over cbd en legaliteit

Kijk voor nog meer informatie over cbd en wetgeving op Hemppedia.org – cbd legaal in Nederland en Belgie?
Hemppedia.org is een zeer informatieve website over CBD olie (beschikbaar in verschillende talen)

CBD olie kopen in Amsterdam?

TIP: CBD olie kopen in Amsterdam ? Koop nu CBD online via Nordic Oil. Gratis verzending voor CBD producten boven €25.00. Besteld voor 12:00? Jouw CBD producten worden binnen 24 uur geleverd in Nederland en België!

CBD olie kopen in België

De wetgeving in België wat betreft CBD olie loopt ver achter dan in veel van de andere landen in Europa. De CBD winkels stampen wel uit de grond in de grote steden in Vlaanderen. Is CBD legaal in België? Ja, maar niet als voedingssupllement en alleen als het met minder dan 0,2% THC is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *